blev født i Møldrup, Vorladegaard sg i Skanderborg a. som nr 2 af 6 søskende.

   

  Senere overtog hans far Annexgaarden i Bryrup. Som 14årig bad han sin mor om tage ham ind til Horsens for at søge læreplads som urmager.

  Der var teknisk snilde i ham. Hans yngre bror Søren  udvandrede til USA, hvor han skabte sig en udmærket tilværelse. Hans yngste bror overtog gården, blev sognerådsformand og omdannede senere gården til Købmandsbutik.

   

  Peter blev udlært og giftede sig med Blanca Engelsted, hvis søster Emilie blev gift med hans gode ven Andreas Erichsen også fra Horsens. De to ungersvende skulle vistnok have mødt pigerne i Tivoli.

   

  Peter opfandt en ny glider til gasmotoren, der gjorde denne motor egnet til mindre maskiner som f.eks kaffemøller. Han opnåede bronzemedalje på Den Nordiske Udstilling i København i 1888. Fik derefter patent på sin opfindelse i adskillige europæiske lande og flyttede til Husumgade 1 i København, hvor han byggede en lille maskinfabrik til sin gasmotorproduktion.

   

  Han rejste i flere lande og solgte godt men netop som det lille industrieventyr skulle gøre familien velhavende kom de små elektromotorer må markedet til konkurrencedygtige priser og virksomheden blev omdannet til smedeværksted med gas og vandautorisation.